Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Ferma animalelor

Cine n-a citit cartea lui George Orwell “Ferma animalelor”?! Daca n-ati citit-o, chiar v-o recomandam. Are umor, talc, satira. Poate fi citita de copii, tineri, adulti.

Este inclusa printre Marile carti ale Occidentului si aleasa ca fiind unul dintre cele mai bune 100 romane scrise in limba engleza, in perioada 1923 si 2005.

Ferma animalelor cu nevoi, indatoriri, obligatii, urmarind pe mai multe planuri diferente, asemanari, satire si umor, cu referire la viata animalelor si-a trasaturilor si caracteristicilor umane, deghizate sau nu…

Pornind de la mersul ”baltatei Joiana”, ajungand la seriozitatea ratei la schimb si-a calului de tras la jug… emotii si sentimente, prietenie, drumuri batatorite prin curte-n lung si-n lat…purcelul pregatit cu funda rosie, ce guverna ograda cu simturile-i dezvoltate si calea aleasa pentru a satia oaspetii…

E randul Lui Azorel, prieten cu ratele, gastele si gainile de pe domeniu, sfetnicul cu surasul pe buze, inteleptul curtii.

covera.ro

Pe langa Azorel, umbra acestuia, nu-i altul decat ”soricelul Chitaila”, vistierul curtii. Acesta nu face altceva decat sa primeasca si sa dea, pentru cheltuiala de zi cu zi, a tuturor membrilor curtii. Vistieria e tinuta-n curatenie, cu separeurile aferente, unei bune desfasurari a activitatii.

Bineinteles, n-am uitat de suratele noastre, gainile, alaturi de fratele cocos, care intretin galceava curtii. Stiri, noutati, corespondente, totul la nivel de puf, aripi si cotcodaceli fara final.

Viata de familie consecventa, cu buna si mai putin bune, cu perseverenta, ambitie si vicii, din pacate.

Nu am facut altceva decat sa parafrazez romanul lui Orwell, dandu-i o conotatie fireasca, mai mult umana decat anumala, trecand dincolo de atitudine.

Da, atitudinea face diferenta!

In schimb, aici, printre animale de tot felul, capatani care mai de care mai altfel(capoase) si copite mai pline de ”alge”, cotidianul e plin de viata, meritand din plin a fis istorisit.

Viata animalelor la ferma este o continuitate in spiritul comunitatii, adaugand valoare sau eliminand pleava, in functie de doleante, nevoi si conjuncturi ”animalicesti”.

Sanatate, armonie, continuitate si coloana vertebrala!

 

 

 

 

July 6, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)